TRASEE TURISTICE   n Delta Dunării - zona Sulina

                          (click pentru amănunte)

Home
DESPRE NOI
CUM SE AJUNGE
ATRACTII TURISTICE
CONTACT

CASA "PESCĂRUŞ"

tel:

0758660301

casapescarus@yahoo.com

www.daily-opportunities.info/

 

 

 

      Delta Dunării este cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa. Ea acoperă o suprafaţă de 2.681 km2, cu o zonă sălbatică răsfirată pe ape şi care se ntinde de la graniţa ucraineană pnă la mai multe lacuri aflate n partea de nord a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre. Delta Dunării este ţinutul cel mai tnăr al Europei - n fiecare an i se adaugă prin aluviuni mai mult de 43,7 m2. Pe măsură ce se apropie de zona Deltei, Dunărea se divide in trei braţe. Braţul cel mai nordic formeaza graniţa cu Ucraina, braţul mijlociu duce in febrilul port Sulina, iar braţul cel mai sudic isi croieşte drum lin către Portul Sfntu Gheorghe. Nenumărate canale pornesc din aceste braţe, ramificandu-se in lacuri marginite de pomi, insule de răchită, bazine acoperite cu nuferi de apă; totodată aici poţi ntlni dune de nisip şi ochiuri de vegetaţie abundentă.

        Un ţinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogată faună ornitologică de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) şi ihtiologică (reprezentată de aproximativ 100 de specii, din care amintim heringul de Dunare si sturionii, de la care se obtine pretiosul caviar)

        Mai mult de 80% din suprafaţa Deltei o reprezintă apa. n acest ţinut poposesc peste 300 de specii de păsări, unele dintre acestea venind de la distanţe foarte mari, respectiv din China şi India. Delta este un loc de popas natural pentru păsările migratoare. Pelicanul obişnuit este pasărea cea mai reprezentativă pentru această zonă, el fiind răsfăţatul acestui paradis al păsărilor.

        Hrana celor ce trăiesc aici este asigurată n principal din pescuit. Mulţi dintre localnici sunt lipoveni, care şi asigură cinstit existenţa. O privelişte dintre cele mai obisnuite in partea locului este lungul sir de bărci de pescuit stranse laolalta pentru a fi remorcate de o barca cu motor care le va duce departe in larg, acolo unde peştele se gaseşte din belşug.

        n 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, cea mai nouă formă de relief din Romnia, ferită de "progresul industrializarii", printre rezervatiile biosferei.

          PE DRUMURI DE APE...

horizontal rule

OBIECTIVE DE ATRACŢIE N ORAŞUL SULINA

                                                    PLAJA CU NISIPUL CEL MAI FIN

     

IMAGINI SEMNIFICATIVE

MUZEUL

FARUL OBSERVATOR

FARUL NOU

CASA DE CULTURĂ

LA INTRARE N SULINA

DEBARCADERUL

LA VECHILE GURI ALE DUNĂRII

DUNĂREA LA FINAL DE DRUM

SULINA VĂZUTĂ DE SUS

PARCUL CENTRAL

PRIMĂRIA

UZINA DE APĂ

BISERICI

CATEDRALA

BISERICA GRECEASCĂ

BISERICA LIPOVENEASCĂ

BISERICA ORTODOXĂ SF. NICOLAE

BISRICA ROMANO-CATOLICĂ

CIMITIRUL MARITIM

 

 

 

 

 

 

 

Home | DESPRE NOI | CUM SE AJUNGE | ATRACTII TURISTICE | CONTACT